Koper

Slovenia

Space Apps Koper was held on October 19th, 20th & 21st. Thank you to the 43 people who joined the International Space Apps Challenge at this location. The local results, including the work of 5 teams, can be found below!
Thanks Koper!

Local People's Choice Winner

The people have spoken! This is the project that captured our hearts.

NASA SPACE APPS CHALLENGE V KOPRU

NASA Space Apps Challenge je mednarodni hekaton, ki bo med 19. in 21. oktobrom 2018 hkrati potekal v 200 mestih na vseh sedmih celinah, in bo tudi letos v organizaciji UIP – Univerzitetnega inkubatorja Primorske v Kopru.

Hekaton temelji na sodelovalnem reševanju problemov, s ciljem izdelave odprtokodne rešitve za globalne izzive. Hekatoni so tehnološki razvojni maratoni, namenjeni talentiranim bistrim prostovoljcem - razvijalcem, inženirjem, tehnologom in oblikovalcem; vsakomur s strastjo in željo po takojšnjem pozitivnem učinku na svet. So odprti za vsakogar, ki je osredotočen na razvoj realnih rešitev kot odgovor na globalne izzive. Hackathon je sestavni del večjega procesa določanja izzivov, ki se nanašajo na zemljo in vesolje. V času Space Apps Vikenda sodelujoči intenzivno iščejo rešitve ter posledično izpopolnijo in izvedejo najbolj obetavne prototipe.

Letošnja tema je : ZEMLJA IN VESOLJE

Kreativne aktivnosti z reševanjem izzivov bodo potekale v Centru mladih Koper, Gregorčičeva ulica 4 v Kopru.

Za udeležbo ni potrebna neposredna prisotnost v Kopru. Ekipe lahko razvijajo rešitve tudi na svojih lokacijah ter jih komisiji predstavijo preko video konference.

ŠTEVILO SODELUJOČIH, OPREMA IN REŠEVANJE IZZIVOV

Število sodelujočih je omejeno na 40 prostih mest. Reševanje izzivov bo potekalo pod strokovnim mentorstvom in komisijo, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki, pedagoški delavci in znanstveniki z omenjenih področij. Registrirati se je potrebno individualno. Na samem dogodku Space Apps Challenge pa se bodo formirale skupine. Priporočljivo je, da vsaj en član v vsaki ekipi zna govoriti angleški jezik kajti vse objavljene informacije bodo prav v omenjenem jeziku. Za lažje delo priporočamo, da s seboj prinesete prenosni računalnik in/ali tablični računalnik.

Koper se je dogodku prvič pridružil pred dvema letoma. Med več kot 25 tisoč udeleženci je v iskanju rešitev za boljši svet pri nas sodelovalo 19 ljudi, predstavili pa so 6 projektov. Zmago sta slavila Space Door Oliverja Glavine, drugo mesto je pripadlo Stanislavu Šliviću s projektom Earth4Kids.

KATEGORIJE

Letošnji izzivi za reševanje, ki jih je izbrala NASA, se nanašajo na šest tematskih področij: »A lahko zgradite…«, »Pomagajte drugim odkriti Zemljo«, »Vulkani, ledene gore in asteroidi«, »Kar planet Zemlja zdaj potrebuje je…«, »Ledeno bleščanje« in »Vesolje lepot in čudes«. Tudi letos bo NASA dala na razpolago vse svoje odprte baze podatkov ter strokovnjake in svetovalce.

Kategorije: TUKAJ

Izzivi: TUKAJ

NASA SPACE APPS JUNIOR

V okviru NASA Space Apps Challenge-a bo UIP v sodelovanju z Zavodom za izobraževanje in raziskovanje M-Aleja Koper in First Lego league Slovenija Zavodom Super Glavce, organiziral tudi program za otroke - NASA Space Apps junior. Prijavitelji bodo reševali naloge FLL 2018 »INTO ORBIT - V VESOLJE«. Prijavijo pa se lahko ekipe s svojim robotom.

PONUDBA SODELUJOČIM:

Neustar, Amazon Web Services, Google in Sentinel Hub ponujo udeležencem NASA Space Apps Challenge-a orodja, ki bodo pomagala udeležencem hekatona pri reševanju izzivov.

Te ponudbe vključujejo računalniške kredite, domene, dostop do platforme GIS,…. dostop bo možen s kodo, ki jo boste dobili na dan pričetka hekatona.

Na Sentinel hub se lahko že prijavite.

NEUSTAR:

Neustar ponuja udeležencem Sapce Apps-a brezplačno, enoletno registracijo domene CO in spletne strani.

AMAZON WEB SERVICES (AWS)

AWS ponuja vsakemu udeležencu promocijske kreditne točke v vrednosti 100,00 $.

GOOGLE

Google bo podaril vsakemu udeležencu Space Apps Chalenge-a kreditne točke v vrednosti 300,00 $ za uporabo Google cloud platforme in ekipam kreditne točke v vrednosti 3.000,00 $ za uporabo Google cloud platforme.

SENTINEL HUB:

Organizacija Sinergise ponuja uporabo storitev Sentinel Hub za obdelavo in distribucijo podatkov o opazovanju Zemlje. Natančneje, udeležencem ponujajo 30-dnevno, celovito testiranje na http://www.sentinel-hub.com/create_account.

Lokalnim zmagovalcem, ki uporabljajo Sentinel Hub pri svojih projektih pa podarjajo brezplačen, enoletni račun.

NAGRADE

Lokalna žirija bo nominirala dva kandidata za globalno selekcijo, ki bosta morala v roku 5 dni ustvariti 30-sekundno video predstavitve projekta. Svetovni izbor bo vodila NASA. Finaliste bodo razglasili 4-6 tednov po dogodku, NASA pa bo zmagovalca/zmagovalno ekipo objavila januarja 2019.

Globalne nagrade: Mednarodna žirija Space Apps Challenge bo podelila nagrade za 5 kategorij:
1) Best Use of Hardware.

2) Best Mission Concept.

3) Most Inspirational.

4) Galactic Impact.

5) Best Use of Data.

Mednarodna žirija bo izbrala tudi kandidate za nagrado People's Choice.

Generalna nagrada bo najboljšim omogočila tudi prisotnost na NASA lansiranju vesoljskega plovila v ZDA. Datumi še niso določeni. Stroški potovanja niso vključeni.

Lokalnim zmagovalcem v Kopru pa obetamo tudi lepe nagrade.

Arctur nagrajuje z brezplačno uporabo njihove najnovejšega HPC Oblaka z več kot 1000 procesorskimi jedri in več kot 1PB pomnilnika. Nagrada omogoča dostop do Superračunalniške infrastrukture za nadaljnji razvoj rešitve. Na voljo je 1000 server-ur (v vrednosti 1500€)

Aerodium Logatec podarja dva darilna bona za dve minuti letenja v vetrovniku za zmagovalca

Cineplexx podarja vstopnice za ogled filma po želji.

Hoteli Bernardin Rersorts & Convention Center podarjajo celodnevne vstopnice za bazen.

PARKIRANJE: Seznam parkirišč dobite TUKAJ.

POGOSTA VPRAŠANJA: TUKAJ.

Za hrano in pijačo bo preskrbljeno.

Plakat (slo)

FINANCERJI IN POKROVITELJI: Ministrsvo za gospodarski razvoj in tehnologije, Agencija SPIRIT Slovenija, Evropska unija - Evropski strukturni in investicijski skladi, DINIT d.o.o Aerodium Logatec ARCTUR Cineplexx Hoteli Bernardin Rersorts & Convention CenterVinska klet Kralj

Spremljajte nas na Facebook strani https://www.facebook.com/spaceappskoper/ ali Twitter-ju na https://twitter.com/spaceappskoper, kjer bomo objavljali novosti v zvezi s hekatonom.

Za več informacij nam pišite na info@uip.si ali lara.pirc@uip.si ali nas pokličite na +386 5 611 79 53. Na razpolago smo vsak delavnik od ponedeljka do petka od 9.00 do 15.00 ure.

Ekipa UIP-a

Schedule (All times UTC)

Friday, October 19th
 1. Registration

 2. Announcement of the event and logistics info

 3. Starting briefing

 4. Start developing ideas

 5. Dinner

 6. Developing ideas

Saturday, October 20th
 1. Logistic info and announcements

 2. NASA Space Apps Junior

 3. Progress-briefing - developing ideas

 4. Lunch

 5. Developing ideas

 6. Dinner

 7. Developing ideas (continuation)

Sunday, October 21st
 1. Developing ideas (continuation)

 2. Submission solutions

 3. Lunch

 4. Presentation solution (Pitch)

 5. Judge group ideas evaluation

 6. Award Ceremony

 7. Space Apps Party

NASA Logo

SpaceApps is a NASA incubator innovation program.