Belgrade

Serbia

Space Apps Belgrade was held on October 19th, 20th & 21st. Thank you to the 43 people who joined the International Space Apps Challenge at this location. The local results, including the work of 9 teams, can be found below!
Thanks Belgrade!

Space Apps Challenge 20-21. oktobra

Byteout Software vas poziva da se pridružite najvećem međunarodnom hakatonu Nasa Space Apps Challenge koji će se i ove godine održati u Beogradu, u Startit Centru, 20-21. oktobra.

Ovaj hakaton je Nasina globalna inicijativa da se zajedničkim radom učesnika širom planete razviju inovativna rešenja problema sa kojima se ljudi suočavaju na Zemlji i u svemiru. Ideja hakatona je da okupi programere/ke, naučnike/ce, dizajnere/ke, kreatore/ke, tehnologe/škinje, građevince/ke, inženjere/ke, majstore/ice i sve radoznale ljude i istraživače, kako bi dali svoj doprinos inovacijama. Ovaj događaj spaja znanje i podatke kojima NASA raspolaže, sa kreativnim i proaktivnim ljudima sa idejama koje mogu da menjaju svet.

Prijave su otvorene

Svi učesnici moraju da se prijave individualno, bez obzira na to da li su deo tima.

Ukoliko nemate formiran tim, pomoći ćemo vam da se spojite sa ostalim učesnicima koje zanimaju slični zadaci. Na druženju koje ćemo organizovati pred hakaton saznaćete više o samom događaju, zadacima, dobićete priliku da upoznate ostale učesnike i timove i da se sa njima povežete.

Broj učesnika u Startit Centru je ograničen (32 ljudi, približno 8 timova), ali će svi koji se prijave dobiti priliku da učestvuju i sa svojih lokacija, i da prezentuju svoj projekat u StartIt Centru drugog dana hakatona.

ŠTA VAM JE POTREBNO

Tokom takmičenja organizator, Byteout Software, obezbeđuje hranu i piće, kroz našu aplikaciju Office Bite. I ne brinite, sigurno nećemo zaboraviti kafu.

U Startit Centru ćete imati posebna mesta za rad i odmor, i naravno internet konekciju. Vaše je samo da ponesete svoju opremu za rad (laptop, miš, punjači...), ideju i entuzijazam.

A atmosferu sa prošlogodišnjeg hakatona, na kome smo se sjajno proveli, možete videti ovde.

Kako biste imali što više informacija o hakatonu i svemu što se dešava, pridružite se našoj Viber zajednici. Tu ćete moći da se povežete sa ostalim učesnicima i da nas pitate sve što vas interesuje. Takođe, možete da pogledate stranu na kojoj su često postavljanja pitanja.

NASA Space Apps Srbija Viber community QR code

IZAZOVI

A sada je pravi trenutak da pogledate i koje je izazove NASA pripremila za ovogodišnji Space Apps Challenge. Ovogodišnja tema su Zemlja i svemir.

Sponsors

Sponsors

Schedule (All times Europe/Belgrade)

Saturday, October 20th
 1. Registracija

 2. Druženje uz kafu

 3. Početak misije

 4. Ručak

 5. Kontrola misije

 6. Tehnike prezentovanja

 7. Kraj rada

Sunday, October 21st
 1. Početak rada

 2. Ručak

 3. Kontrola misije

 4. Kraj rada

 5. Prezentacije rešenja zadataka

 6. Predavanje "Svemirsko pravo i satelitske aplikacije"

 7. Proglašenje pobednika

Belgrade Teams

NASA Logo

SpaceApps is a NASA incubator innovation program.